Frågor och svar om betalning och fakturor

Här hittar du vanliga frågor och svar om betalning och fakturor.

Varför är min nya faktura större nu än förra årets?

Vissa rabatter (som valprabatten) gäller endast under första försäkringsperioden och därför kan priset bli lite högre efter förnyelsen. Medlemsrabatter gäller hela tiden.


Var hittar jag min faktura?

Du får din första faktura med ditt försäkringsbrev. På Mitt Agria hittar du dina betalningar och fakturor under fliken Betalningar.


Hur betalar jag via e-faktura?

E-faktura är ett mycket smidigt betalningssätt. Du får din e-faktura levererad direkt till din internetbank och behöver där bara kontrollera och godkänna den. Med e-faktura blir det lättare att hålla koll på sista betalningsdatum, kontonummer och krångliga referensnummer.

Observera, att Agrias e-faktura finns inte än i alla banker. Vårt mål är att kunna erbjuda e-fakturabetalning i alla banker under 2017.

Här kan du betala med e-faktura: NordeaS-Pankki, Ålandsbanken och Osuuspankki (OP).

Gör så här:

  • Leta upp Agria Eläinvakuutus i listan över företag.
  • Aktivera e-faktura genom att fylla i referensnummer som du hittar i din senaste faktura.

Läs mer om e-faktura


Jag har betalat min faktura, ändå har jag fått en påminnelse, varför?

Det kan vara så att påminnelsen skickades ut innan din betalning hann nå oss. Logga in på Mitt Agria för att se om betalningen har registrerats hos oss, eller kontakta oss.


Jag har fått flera fakturor inom kort tid. Varför?

Varje gång du gör ändringar på din försäkring, till exempel lägger till ett djur till samlingsavtalet eller höjer livförsäkringsbeloppet, räknar vi ut en ny totalsumma och skickar en ny faktura. Om du skulle råka betala för mycket eller för många fakturor så kompenseras detta summa i din nästa faktura.


Jag har köpt ett till djur – ska jag lägga till det till samma avtal eller skapa nytt?

Om du lägger till flera djur på samma avtal blir det ett samlingsavtal. Samlingsavtalets försäkringsperiod definieras av det första försäkrade djuret i avtalet och du får en faktura med en totalsumma av alla djur som ligger under det avtalet.

Om du väljer att skapa nytt avtal för ditt andra djur, får du två fakturor vid olika tillfällen, en för varje djur.

Om du har 3-4 hundar eller katter på samma avtal får du en 5% samlingsavtalsrabatt.