Agria Koirakävely

Gå direkt till:

Välkommen till Agria Koirakävely hundpromenaden 19 maj

Den 19 maj anordnas Finlands första Agria Koirakävely -hundpromenad. Hundpromenaden är ett välgörenhetsevenemang till förmån för hundar som har ett viktigt yrke.

För varje hundägare som deltar med sin hund skänker Agria Eläinvakuutus 5 € till finska assistanshundar Avustajakoira - Assistenthund ry.

Anmäl dig här

Hela Norden promenerar samtidigt

Efter flera succépromenader i Sverige, arrangeras hundpromenaden nu även i Finland samt Norge och Danmark. På så vis kan ännu fler hundälskare delta i promenaden och samla in pengar till välgörenhet. Promenaden arrangeras samtidigt i alla nordiska länderna: i huvudstäderna i Finland, Norge och Danmark samt i 16 olika städer i Sverige.

Tid, plats och anledning

Datum: 19 maj 2018 

Tid: Samling på plats kl 11:30. Gemensam start kl 12:00, därefter löpande starter fram till kl. 14.00. Hundpromenaden stänger kl 15:30.

Var: Cirkusfältet vid parken i Gårdshagen, Helsingfors. Närmaste adress: Rosasvägen 11, 00390 Helsingfors.

Varför: För att samla pengar till finska assistenthundar. Agria Eläinvakuutus skänker 5 € till Avustajakoirat ry för varje hundekipage som deltar i promenaden.

Vad gör assistanshundar?

Assistanshundar är dagligen till hjälp för deras förare med fysiska handikapp eller funktionshinder. Hundarna skolas ut till medhjälpare med kunskap att beakta människornas individuella behov. En assistanshund kan vara en avgörande faktor, som ger en handikappad människa möjlighet att vara mobil och leva ett självständigt liv. Hunden främjar och upprätthåller förarens fysiska, psykiska och sociala funktionsförmåga och stöder honom eller henne för ett självständigt och likvärdigt deltagande i aktiviteter under vardagen: vid arbete, studier och fritidsintressen.

Idag finns det cirka 70 assistanshundar i Finland. Varje år utbildas 4-7 nya assistanshundar och väntetiden för en assistenshund är 2-6 år så det finns verkligen behov för fler nya assistanshundar.

Assistanshundar har många uppgifter, som:

  • Lyfter upp tappade föremål. 
  • Hämtar viktiga saker som mobiltelefon eller nycklar. 
  • Öppnar och stänger dörrar.
  • Trycker på Painaa katkaisijoita kuten valokytkimiä ja hissin painikkeita.
  • Placerar saker i förvaring, tex. garderoben.
  • Hjälper till med dagliga sysslor. 
  • Assisterar med ärenden, som att handla mat.
  • Bär hem saker som matkassen. 

(Källa: Invalidförbundet/Invalidiliitto)