Aktivering och träning

Springa med hund
28.8.2018 Löpträning är bra och roligt för såväl människa som hund. Här lär du dig hur du går tillväga för att göra din hund till din bästa löparkompis.
6 tips på hundaktivering
25.7.2018 Aktivering gör våra hundar gladare och välmående. Här ger vi dig 6 tips på lättare aktivering där hunden får tänka ut hur den skall få sin belöning.
Agria samarbetar med Suomen Agilityliitto
21.12.2016 Agria Eläinvakuutus ingår samarbete med Suomen Agilityliitto. Med samarbetet får Suomen Agilityliittos licensinnehavare 10% rabatt på hundförsäkring hos Agria från och med januari 2017.
Öka din jakthunds prestationsförmåga
9.2.2016 Att sköta om sin jakthund under hela året är en självklarhet för de flesta. Med förebyggande åtgärder och kunskap förebygger du och lindrar många skador samt ökar din hunds prestationsförmåga.
Hälsningsceremonier - vuxen hund
26.1.2016 I förra avsnittet beskrev jag varför hundar hälsar som de gör och hur man bör tänka för att inte lära valpen att hälsa på ett alltför livligt sätt. Men hur gör man då för att rätta till sin tabbe om man nu låtit sin h...
Hälsningscermonier - valp
26.1.2016 Vad gör jag, min hund är för glad när jag kommer hem? Det är ju jättekul att hunden blir glad för att se mig och jag vill inte vara otrevlig tillbaka. Men när han hälsar lika intensivt på mina vänner och gamla mamma ä...
Tips till en bra kontakt med din hund
19.1.2016 Ett fint samspel vinner både hund och ägare på. Här listar vi tips hur du kan träna bra kontakt med din hund.
Hundens skotträdsla
11.1.2016 Att hundar är rädda för ljud kan bero på flera olika saker. Här ger vi dig lite tips på hur du kan försöka träna bort ljudrädsla hos din hund.
Kantarellsök är höstens aktivitet
8.1.2016 Att låta hunden söka kantareller är till nytta för både hund och människa. Hunden aktiveras och får använda sin nos till spårarbete och du får förhoppningsvis en korg med kantareller med dig hem från promenaden.
Klicker - vägen till roligare träning
2.12.2015 Klickerträning är ett bra sätt att göra träning med hunden lite roligare för både dig och din hund. Klickerträningen går att använda lika bra för lydnadsmoment som för att få bort oönskade beteenden, det är din fantas...