Nyårstips för skotträdd hund

Foto: Karianne Widsell

På nyårsafton och dagarna innan kan det smälla rejält. Det som många människor uppskattar och tycker är festligt kan bli en ren mardröm för hunden. Men det finns hjälp och råd.

Vid riktigt allvarliga fall bör djurägaren söka upp en veterinär i god tid och be om att få recept på en lugnande medicin.

Hotell

I zonen runt landets flygplatser är det inte tillåtet att skjuta raketer eller smällare, däremot finns det en del flygplatshotell som tar emot djur. Därför kan du fundera på fira nyår på ett hotell med din hund.

Lungt rum

Ett tips är att förbereda ett rum i hemmet utan fönster eller ett fönster med ljud- och ljusisolering i forma av en madrass eller tjocka gardiner. Sätt radion på hög volym som maskerar knallarna. Lite godis, ett tuggben och dryck gör arrangemanget trevligare.

Förberedelser

Glöm heller inte att rasta hunden ordentligt tidigt på nyårskvällen innan smällandet börjar. Se också till att adress och telefonnummer är väl utmärkta på halsbandet om hunden av någon anledning skulle komma lös och rymma i ren förskräckelse.  

Borsta hundens tänder

Borsta hundens tänder regelbundet för att förebygga bl.a. tandsten.
Läs mer

Pälsvård

Hur ofta man ska borsta eller bada hunden beror på pälsen.
Läs mer

Reflexer

Både du och din hund bör ha reflex eller lampa när det är mörkt ute.
Läs mer

Hundens öron

Håll koll på din hunds öron genom att titta och lukta på de regelbundet.
Läs mer

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg