Sjukdomar och skador

Hund står på is nära vatten.

Hur göra om hunden springer ut på svag is eller hamnar i isvak?

En skön vinterpromenad kan snabbt förändras till en mardröm om hunden springer ut på svag is. Enligt Agrias statistik sker flest drunkningsolyckor under vinterhalvåret när isarna inte är så tjocka som man tror. Läs h...

Läkemedel avsedda för människor kan vara skadliga för hundar

Ett vanligt ämne som kan orsaka förgiftning hos hund är värktabletter avsedda för människor. Ibuprofen och paracetamol lindrar smärta hos oss människor men hos hund kan de orsaka förgiftning eller i värsta fall dödsfa...

Giftigt för hunden i juletid

I december är den traditionella julmaten en självklar del av firandet. Men var försiktig med godsakerna då det finns mycket som hunden inte tål. Ett särskilt varningstecken ska höjas för mörk choklad.

Hunden slickar sig om munnen.

Se upp för ekollon och kastanjer

Ekollon och vanliga kastanjer i större mängd kan orsaka kräkningar, diarré och andra förgiftningssymtom. Det gäller att vara vaksam på höstens promenader.

Se upp för svamp som är giftig för hundar

Under hösten är det många som tar med sig hunden ut i svampskogen. Vissa hundar är till och med tränade att leta svamp. Det gäller att se upp då giftig svamp är farligt också för fyrbenta vänner.

Hund och insekt.

Insektsbett på hund

Insekter som bits eller sticks finns det många av. Huden runt bettet kan rodna och klia lite, men annars är insektsbett oftast ofarliga.

Hund dricker sjövatten.

Algförgiftning hos hund

Är hunden orolig, darrar den, kräks och vinglar efter en dag på stranden? Kontakta omedelbart veterinär om du misstänker att hunden fått algförgiftning. Har hunden fått i sig algtoxiner kan detta leda till döden inom ...

Lämna inte hunden i en kall bil

Att varma bilar är en dödsfälla för hunden på sommaren är allmänt känt. Men att kalla bilar kan bli en fara på vintern är inte alla hundägare medvetna om. Temperaturen faller fort i en stillastående bil när det är mi...

Urinvägsinfektion hos hund

Hundar kan få urinvägsinfektion eller blåskatarr precis som vi människor. En drabbad hund kissar oftare, urinen kan bli blodblandad och hunden kan visa att det gör ont att kissa.

Vattensvans på hund

Vattensvans drabbar hundar som blivit kalla när de badat eller varit ute länge i regn. Oftast är det vattenälskande raser som retrievers och spaniels som drabbas.

1 / 7