Sjukdomar och skador

Giftigt för hunden i juletid
16.12.2018 I december är den traditionella julmaten en självklar del av firandet. Men var försiktig med godsakerna då det finns mycket som hunden inte tål. Ett särskilt varningstecken ska höjas för mörk choklad.
Se upp för ekollon och kastanjer
31.8.2018 Ekollon och vanliga kastanjer i större mängd kan orsaka kräkningar, diarré och andra förgiftningssymtom. Det gäller att vara vaksam på höstens promenader.
Insektsbett på hund
27.7.2018 Insekter som bits eller sticks finns det många av. Huden runt bettet kan rodna och klia lite, men annars är insektsbett oftast ofarliga.
Algförgiftning hos hund
14.7.2018 Är hunden orolig, darrar den, kräks och vinglar efter en dag på stranden? Kontakta omedelbart veterinär om du misstänker att hunden fått algförgiftning. Har hunden fått i sig algtoxiner kan detta leda till döden inom ...
Lämna inte hunden i en kall bil
22.2.2018 Att varma bilar är en dödsfälla för hunden på sommaren är allmänt känt. Men att kalla bilar kan bli en fara på vintern är inte alla hundägare medvetna om. Temperaturen faller fort i en stillastående bil när det är mi...
Hund på svag is kan vara livsfarligt
8.2.2018 Den sköna vinterpromenaden kan snabbt förändras till en katastrof om hunden springer ut på svag is. Det sker flest drunkningsolyckor med hundar under vinterhalvåret när isarna inte bär. Tänk också på att inte springa...
Urinvägsinfektion hos hund
31.12.2017 Hundar kan få urinvägsinfektion eller blåskatarr precis som vi människor. En drabbad hund kissar oftare, urinen kan bli blodblandad och hunden kan visa att det gör ont att kissa.
Vattensvans på hund
27.5.2017 Vattensvans drabbar hundar som blivit kalla när de badat eller varit ute länge i regn. Oftast är det vattenälskande raser som retrievers och spaniels som drabbas.
Ersättning av kejsarsnitt
2.5.2017 Det bästa alternativet för både tiken och valparna är en naturlig förlossning. Men ibland går inte allt som det ska och ett kejsarsnitt kan behövas. Kejsarsnitt är dock inte att rekommendera utan en tydlig veterinärme...
Skador och sjukdomar i hundens mun
24.4.2017 Här beskriver vi de vanligaste tandsjukdomar och -problem samt vad du som hundägare kan göra för att förebygga dem.