Skötsel och vård

Lämna aldrig hunden i bilen en varm dag
23.7.2018 Värmande solen kan göra bilar till dödsfällor för hund. Temperaturen i en stillastående bil kan snabbt bli outhärdlig för hunden och hunden kan drabbas av värmeslag. 
Picknick-rester farliga för hundar
18.7.2018 Fint väder innebär att vi spenderar mer tid utomhus. Vi tar också gärna med oss mat ut i naturen. Så länge vi tar med oss resterna hem är allt frid och fröjd men kvarlämnade picknick-rester kan innebära livsfara för v...
Så tar du hand om hunden i värmen
7.6.2018 Sol och värme kan skapa problem för våra hundar. Hur tar man bäst hand om hunden när temperaturen stiger? Här får du tips om vad som är bra att tänka på för att hunden ska må bra i värmen.
Skydda din hund från fästingar
13.5.2018 Fästingar är en plåga från vår till höst. Genom att känna på din hund och använda receptfria fästingmedel som finns på apoteket, minimerar du risken för att din hund ska drabbas av fästingburna sjukdomar.
Ta hand om hundens tassar på vintern
17.2.2018 Snö, slask och salt kan skapa ömmande sprickor i hundens trampdynor. Under vintern är det en bra att ägna hundens tassar lite extra uppmärksamhet.
Så märker du om hunden har problem med öronen
5.11.2017 Att hålla koll på sin hunds öron är A och O för att slippa problem med dem. Missfärgat sekret och framför allt dålig lukt ska du se upp med. Det kan vara ett tecken på en inflammation.
Kom ihåg hundens reflexer!
26.9.2017 Hösten är här och likaså mörkret, så det är viktigt att komma ihag att använda reflex och/eller lampa på kvällspromenader.
Avmaskning av hund
14.9.2017 Om du behöver avmaska din hund eller inte beror lite på vilken livsstil den lever. Vistas hunden till exempel mycket i skogen där den kan äta döda gnagare eller om hunden får äta fiskrester, borde hunden avmaskas rege...
Åka båt med hunden
31.7.2017 De flesta hundar gillar att åka båt och följer gärna med på båtutflykter. Med några enkla tips kan du skapa en trygg miljö för din hund ombord och lära den uppskatta båtlivet. Kom ihåg att ha flytväst på hunden!
Så borstar du hundens tänder
19.4.2017 Tandsten och tandlossning kan effektivt förebyggas genom regelbunden tandborstning. Använda en liten mjuk barntandborste eller en speciell dubbelvinklad tandborste som borstar in och utsidor samtidigt.