Skötsel och vård

Hund sitter i en kall bil.

Lämna inte hunden i en kall bil

Det är allmänt känt att man inte ska lämna hunden i en varm bil på sommaren. Men visste du att man inte ska lämna hunden i en för kall bil heller? Temperaturen faller fort i en stillastående bil när det är minusgrader...

Kom ihåg hundens reflexer!

Hösten är här och likaså mörkret, så det är dags att börja använda reflexer och lampor på kvällspromenader. Det är viktigt att ha reflex och/eller lampa både på hunden och på dig själv. Här listar vi tips på hur ni sy...

Fem sjukdomar som äldre hundar riskerar att drabbas av

Äldre hundar löper större risk att få problem med tänderna, utveckla tumörer och drabbas av kräkningar. Här är hela listan på sjukdomar som äldre hundar riskerar drabbas av. Var uppmärksam på symptom.

Hund sitter i bilen.

Lämna aldrig hunden i bilen en varm dag

Värmande solen kan göra bilar till dödsfällor för hund. Temperaturen i en stillastående bil kan snabbt bli outhärdlig för hunden och hunden kan drabbas av värmeslag. 

Picknick-rester farliga för hundar

Fint väder innebär att vi spenderar mer tid utomhus. Vi tar också gärna med oss mat ut i naturen. Så länge vi tar med oss resterna hem är allt frid och fröjd men kvarlämnade picknick-rester kan innebära livsfara för v...

Så tar du hand om hunden i värmen

Sol och värme kan skapa problem för våra hundar. Hur tar man bäst hand om hunden när temperaturen stiger? Här får du tips om vad som är bra att tänka på för att hunden ska må bra i värmen.

Skydda din hund från fästingar

Fästingar är en plåga från vår till höst. Genom att känna på din hund och använda receptfria fästingmedel som finns på apoteket, minimerar du risken för att din hund ska drabbas av fästingburna sjukdomar.

Ta hand om hundens tassar på vintern

Snö, slask och salt kan skapa ömmande sprickor i hundens trampdynor. Under vintern är det en bra att ägna hundens tassar lite extra uppmärksamhet.

Så märker du om hunden har problem med öronen

Att hålla koll på sin hunds öron är A och O för att slippa problem med dem. Missfärgat sekret och framför allt dålig lukt ska du se upp med. Det kan vara ett tecken på en inflammation.

Avmaskning av hund

Om du behöver avmaska din hund eller inte beror lite på vilken livsstil den lever. Vistas hunden till exempel mycket i skogen där den kan äta döda gnagare eller om hunden får äta fiskrester, borde hunden avmaskas rege...

1 / 3