Det finns en hel olika reflexer, lampor och västar. För bästa synlighet är det bra att ha både reflexer eller en reflexväst och en lampa eftersom reflexen syns bra när den träffas av ljus, medan lampan syns även när det är helt mörkt.

Om du har en hund med lång, tjock päls kan en liten lampa eller reflex försvinna i pälsen, så testa först att den verkligen syns även när hunden rör på sig. Ett alternativ är att fästa lampan eller reflexen på kopplet.

Se till att även du bär reflexer! Med reflexband fästa runt handlederna och traditionella dinglande reflexer redo i fickorna syns du bra. Bäst syns du med en reflexväst i kombination med dinglande reflexer och en lampa.

Något som inte alla tänker på, är att reflexer slits ut ganska fort, så testa att gamla reflexer verkligen syns innan du börjar använda dem igen. För att kontrollera att en gammal reflex fungerar bra kan du lysa på den samtidigt som du lyser på en ny reflex på fyra meters avstånd. Om den inte syns tydligt, är det dags att byta ut den.