Välj rätt hund

Att bestämma sig för att köpa hund är ett stort beslut som kräver noggrann planering. Det svåraste och viktigaste är att bestämma sig för vilken ras som passar dig och din familj allra bäst. Det första du bör göra är att samla hela familjen för att diskutera rasvalet. Det största felet du kan göra är att välja hund enbart efter utseende! Tänk på att hunden förhoppningsvis ska leva med er i familjen i tio år eller mer.

Fråga dig själv: Vad vill du eller din familj ha hunden till? Varje ras är från början avlad för ett speciellt syfte. En del raser har mycket jakt i sig och behöver jaga för att må bra medan andra raser mår alldeles utmärkt av en långpromenad och lite bus i trädgården.

Läs mer om att välja rätt ras 

Hitta rätt hundförsäkring

Även om det är tråkigt att tänka på sjukdomar och skador när du just bestämt dig för att köpa valp så är det bra att ha i åtanke att din framtida kamrat faktiskt kan bli sjuk eller råka ut för en olycka. Då är det tryggt att ha en försäkring som täcker kostnader för dyra veterinärbesök och som gäller hela hundens liv.

Villkor

Teckna försäkring

Vi önskar dig ett stort lycka till i ditt val av hund och hoppas att du och din framtida vän får en fin tid tillsammans!

5 viktiga råd inför ditt köp av valp

  • Fundera över om du har tid, råd och möjlighet att skaffa en hund
  • Kontakta en uppfödare, annonsör eller besök Kennelklubbens webbplats för att köpa hunden
  • Åk till en hundbutik och köp alla tillbehör som en hund behöver (foder, mat- och vattenskål, halsband, koppel, leksaker och reflexer
  • Fundera över vilken försäkring hunden ska ha och teckna en
  • Se till att din hund blir id-märkt och regelbundet vaccinerad