Motion

VALPSKOLA DEL 10. Alla hundar behöver motion - oavsett storlek på hund eller ras. Motion är en viktig ingrediens för en hunds muskler, skelett och leder samt välmående. En valp behöver inte motioneras, men det är bra att den rör på sig.

Anpassa efter valpen

Generellt behöver valpen inte motioneras innan den är minst i tolv månaders ålder. Men samtidigt behöver du inte heller tänka på om valpen rör sig för mycket. Valpar är ju busiga och vill gärna hoppa och springa runt, och det är helt naturligt. Att en valp inte ska motioneras innebär inte att den inte får röra på sig.

Håll koll på valpen när ni är ute och går så att du märker om valpen blir trött eller vill inte gå längre. Valpar är ju individer, så vissa orkar inte gå mycket mer än runt huset och vissa vill gärna följa med på längre promenader. Så anpassa dina promenader enligt valpens ork.

Skogspromenader är bra

Den bästa motionen tycker jag är vanliga skogspromenader. I skogen får hunden röra sig över stock och sten vilket är väldigt bra för deras muskulatur och kropp. 

Skulle valpen bli trött så märker du det, och i så fall får du väl bära valpen en bit tills det att den vill gå själv igen. Med tiden så kommer du att märka tydligt i vilken utsträckning valpen vill röra på sig och då är det bara att du förlänger promenaderna mer och mer.

Valpskola

Agrias Valpskola tar upp allt ifrån rumsrenhet till inkallning.
Läs mer

Tips inför valpköp

Här kan du läsa om allt som är viktigt att tänka på innan du köper valp.
Läs mer

Borsta valpens tänder

Regelbunden rengöring förebygger tandsjukdomar som tandsten.
Läs mer

Leka med valpen

Här får du tips på hur du kan leka med din hund.
Läs mer

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg