Fyrverkerier

Blir din katt orolig? Var då tillsammans med din katt och försök att bete dig precis som vanligt. För att maskera ljuden av fyrverkerierna kan du dra för gardinerna och sätta på musik inomhus.

Glitter, fest och nyårspynt

Var vaksam på vad du använder när du gör nyårsfint hemma om du ska ha middag eller nyårsfest. Snören och glitter kan se lockande ut i kattens ögon, men kan bli livsfarliga om katten skulle svälja dem. Låt inte katten leka med nyårspynt obevakad och ge katten istället några av sina egna leksaker att leka med.

Om du har en blyg katt och får middagsgäster på nyårsafton, kan det vara bra att ägna din fyrfota familjemedlem lite extra omtanke. Bäst är om du kan ordna en lugn plats inomhus där katten kan få vara ifred.

Snö och kyla

Har du en utekatt är det klokt att hålla katten inomhus, så att den inte blir skrämd och springer iväg. Vill din katt absolut ta tillflykten ut i snö och kyla för att undvika främmande? Se då till att den ges möjlighet att komma in och värma sig med jämna mellanrum. Är det riktigt kallt ute finns annars riska att den kan förfrysa öron, svanstipp eller trampdynor. Vill din katt absolut inte komma in under timmarna ni har gäster kan du ordna en lugn, torr och skyddad plats utomhus.