Hej Anna, hur känns det att äntligen starta verksamheten?

Jag är så stolt och glad över att Agria nu äntligen kommer till Finland. Vi har jobbat mycket intensivt med att förebereda för startskottet så det känns härligt att öppna dörrarna. Nu ser jag fram emot att möta att alla djurägare och deras fina djur.

Hur ser personalstyrkan ut?

Vi är nu fem personer på plats i Esbo. De är skadereglerare, försäkringsspecialister och jag själv som ska leda den dagliga verksamheten. Utöver det har vi ett tiotal anknutna försäkringsförmedlare ute i landet och snart ett call-center.

Var ligger kontoret?

Vi delar lokaler med staben för Kennelliitto i Esbo. Det känns jättebra, de har visat ett helt fantastiskt engagemang och hjälper oss att komma på banan med stort och smått. Ett annat plus är att vi också ta med våra egna hundar till kontoret.

Varför är det viktigt att försäkra sitt husdjur?

En djurförsäkring använder man mycket oftare än en vanlig sakförsäkring. Djur är levande ting som blir sjuka och skadar sig. Idag har djursjukvården utvecklats till att omfatta snudd på samma behandlingsnivåer som inom humanvården, och många djurägare vill också behandla sitt djur så långt det är möjligt när tekniken och kompetensen finns. En oväntad skada kan göra djupare hål i plånboken än vad man trodde var möjligt. Då är det tryggt och skönt att ha en försäkring som täcker stora delar av kostnaden.

Vad skiljer Agrias utbud av djurförsäkringar?

Vårt erbjudande blir det mest täckande med högsta ersättningsnivåerna för veterinärvård om 3000 eller 6000 euro. Nivåer som behövs för att bemöta moderna veterinärvård på ett tryggt vis.

Dessutom erbjuder vi en självriskperiod om 125 dagar, skulle du behöva använda din försäkring flera gånger under den här perioden så betalar du bara den fasta självrisken vid ett tillfälle.

Vi har också en flockförsäkring som är helt ny för uppfödare eller andra med tio eller fler hundar.

Varför ska djurägare välja Agria Eläinvakuutus?

Vi är specialister på djur, djurhälsovård och djurförsäkringar. Eftersom djurförsäkringar är vårt enda fokusområde lägger vi all tid och engagemang på att utforma de bästa, mest trygga produkterna. Vi jobbar också varje dag med att dela med oss av vår kunskap till våra kunder. Agria stödjer också forskning till nytta för hund och katt, vilket bidrar till friskare, mer hållbara djur.

Vi som jobbar här har egna djur och många är aktiva som uppfödare, utställare eller tävling. Vi vet vad ett älskat husdjur betyder och förstår djurägaren i en svår situation.