Hundartiklar

Skydda din hund från fästingar
13.5.2018 Fästingar är en plåga från vår till höst. Genom att känna på din hund och använda receptfria fästingmedel som finns på apoteket, minimerar du risken för att din hund ska drabbas av fästingburna sjukdomar.
Välkommen till Agria Koirakävely
25.4.2018 På lördag den 19. maj arrangeras Agria Koirakävely för första gången i Helsingfors. Hundpromenaden är ett välgörenhetsevenemang vars syfte är att samla pengar för hundar som har ett viktigt yrke. I år doneras pengarna...
Lämna inte hunden i en kall bil
22.2.2018 Att varma bilar är en dödsfälla för hunden på sommaren är allmänt känt. Men att kalla bilar kan bli en fara på vintern är inte alla hundägare medvetna om. Temperaturen faller fort i en stillastående bil när det är mi...
Ta hand om hundens tassar på vintern
17.2.2018 Snö, slask och salt kan skapa ömmande sprickor i hundens trampdynor. Under vintern är det en bra att ägna hundens tassar lite extra uppmärksamhet.
Hund på svag is kan vara livsfarligt
8.2.2018 Den sköna vinterpromenaden kan snabbt förändras till en katastrof om hunden springer ut på svag is. Det sker flest drunkningsolyckor med hundar under vinterhalvåret när isarna inte bär. Tänk också på att inte springa...
Urinvägsinfektion hos hund
31.12.2017 Hundar kan få urinvägsinfektion eller blåskatarr precis som vi människor. En drabbad hund kissar oftare, urinen kan bli blodblandad och hunden kan visa att det gör ont att kissa.
Öppetider jul och nyår
21.12.2017 Här hittar du öppettider för Agrias kundtjänst och skadereglering under jul och nyår. När skaderegleringen har öppet har även direktregleringstjänsten öppet.
Så märker du om hunden har problem med öronen
5.11.2017 Att hålla koll på sin hunds öron är A och O för att slippa problem med dem. Missfärgat sekret och framför allt dålig lukt ska du se upp med. Det kan vara ett tecken på en inflammation.
Kom ihåg hundens reflexer!
26.9.2017 Hösten är här och likaså mörkret, så det är viktigt att komma ihag att använda reflex och/eller lampa på kvällspromenader.
Avmaskning av hund
14.9.2017 Om du behöver avmaska din hund eller inte beror lite på vilken livsstil den lever. Vistas hunden till exempel mycket i skogen där den kan äta döda gnagare eller om hunden får äta fiskrester, borde hunden avmaskas rege...