Hundartiklar

Så märker du om hunden har problem med öronen
5.11.2017 Att hålla koll på sin hunds öron är A och O för att slippa problem med dem. Missfärgat sekret och framför allt dålig lukt ska du se upp med. Det kan vara ett tecken på en inflammation.
Kom ihåg hundens reflexer!
26.9.2017 Hösten är här och likaså mörkret, så det är viktigt att komma ihag att använda reflex och/eller lampa på kvällspromenader.
Avmaskning av hund
14.9.2017 Om du behöver avmaska din hund eller inte beror lite på vilken livsstil den lever. Vistas hunden till exempel mycket i skogen där den kan äta döda gnagare eller om hunden får äta fiskrester, borde hunden avmaskas rege...
Algförgiftning hos hund
2.8.2017 Är hunden orolig, darrar den, kräks och vinglar efter strandutflykten? Kontakta omedelbart veterinär om du misstänker att hunden fått algförgiftning. Har hunden fått i sig algtoxiner kan detta leda till döden inom en ...
Åka båt med hunden
31.7.2017 De flesta hundar gillar att åka båt och följer gärna med på båtutflykter. Med några enkla tips kan du skapa en trygg miljö för din hund ombord och lära den uppskatta båtlivet. Kom ihåg att ha flytväst på hunden!
Insektsbett på hund
9.7.2017 Insekter som bits eller sticks finns det många av. Huden runt bettet kan rodna och klia lite, men annars är insektsbett oftast ofarliga.
Lämna aldrig hunden i bilen en varm dag
30.5.2017 Det förekommer ganska ofta att hundägare lämnar sin hund i bilen en varm och solig sommardag. Fönstret kanske öppnas några centimeter så att hunden ska få luft. När man sedan kommer tillbaka ligger hunden medvetslös i...
Vattensvans på hund
27.5.2017 Vattensvans drabbar hundar som blivit kalla när de badat eller varit ute länge i regn. Oftast är det vattenälskande raser som retrievers och spaniels som drabbas.
Skydda din hund från fästingar
2.5.2017 Fästingar är en plåga från vår till höst. Genom att känna på din hund och använda receptfria fästingmedel som finns på apoteket, minimerar du risken för att din hund ska drabbas av fästingburna sjukdomar.
Ersättning av kejsarsnitt
2.5.2017 Det bästa alternativet för både tiken och valparna är en naturlig förlossning. Men ibland går inte allt som det ska och ett kejsarsnitt kan behövas. Kejsarsnitt är dock inte att rekommendera utan en tydlig veterinärme...