Hundartiklar

Se upp för ekollon och kastanjer
31.8.2018 Ekollon och vanliga kastanjer i större mängd kan orsaka kräkningar, diarré och andra förgiftningssymtom. Det gäller att vara vaksam på höstens promenader.
Springa med hund
28.8.2018 Löpträning är bra och roligt för såväl människa som hund. Här lär du dig hur du går tillväga för att göra din hund till din bästa löparkompis.
Insektsbett på hund
27.7.2018 Insekter som bits eller sticks finns det många av. Huden runt bettet kan rodna och klia lite, men annars är insektsbett oftast ofarliga.
6 tips på hundaktivering
25.7.2018 Aktivering gör våra hundar gladare och välmående. Här ger vi dig 6 tips på lättare aktivering där hunden får tänka ut hur den skall få sin belöning.
Lämna aldrig hunden i bilen en varm dag
23.7.2018 Värmande solen kan göra bilar till dödsfällor för hund. Temperaturen i en stillastående bil kan snabbt bli outhärdlig för hunden och hunden kan drabbas av värmeslag. 
Bra att ha när du får hem din hund
21.7.2018 Vad behöver jag ha hemma när jag får hem min hund? Det finns hur mycket utrustning och tillbehör som helst att köpa till sin hund. Här får du tips om det allra viktigaste att ha på plats när du får hem din valp eller...
Picknick-rester farliga för hundar
18.7.2018 Fint väder innebär att vi spenderar mer tid utomhus. Vi tar också gärna med oss mat ut i naturen. Så länge vi tar med oss resterna hem är allt frid och fröjd men kvarlämnade picknick-rester kan innebära livsfara för v...
Algförgiftning hos hund
14.7.2018 Är hunden orolig, darrar den, kräks och vinglar efter en dag på stranden? Kontakta omedelbart veterinär om du misstänker att hunden fått algförgiftning. Har hunden fått i sig algtoxiner kan detta leda till döden inom ...
Så tar du hand om hunden i värmen
7.6.2018 Sol och värme kan skapa problem för våra hundar. Hur tar man bäst hand om hunden när temperaturen stiger? Här får du tips om vad som är bra att tänka på för att hunden ska må bra i värmen.
Skydda din hund från fästingar
13.5.2018 Fästingar är en plåga från vår till höst. Genom att känna på din hund och använda receptfria fästingmedel som finns på apoteket, minimerar du risken för att din hund ska drabbas av fästingburna sjukdomar.