Hundartiklar

Fem sjukdomar som äldre hundar riskerar att drabbas av

Äldre hundar löper större risk att få problem med tänderna, utveckla tumörer och drabbas av kräkningar. Här är hela listan på sjukdomar som äldre hundar riskerar drabbas av. Var uppmärksam på symptom.

Läkemedel avsedda för människor kan vara skadliga för hundar

Ett vanligt ämne som kan orsaka förgiftning hos hund är värktabletter avsedda för människor. Ibuprofen och paracetamol lindrar smärta hos oss människor men hos hund kan de orsaka förgiftning eller i värsta fall dödsfa...

Hund på svag is kan vara livsfarligt

Den sköna vinterpromenaden kan snabbt förändras till en katastrof om hunden springer ut på svag is. Enligt Agrias statistik sker flest drunkningsolyckor under vinterhalvåret när isarna inte är så tjocka som man tror....

Giftigt för hunden i juletid

I december är den traditionella julmaten en självklar del av firandet. Men var försiktig med godsakerna då det finns mycket som hunden inte tål. Ett särskilt varningstecken ska höjas för mörk choklad.

Hunden slickar sig om munnen.

Se upp för ekollon och kastanjer

Ekollon och vanliga kastanjer i större mängd kan orsaka kräkningar, diarré och andra förgiftningssymtom. Det gäller att vara vaksam på höstens promenader.

Springa med hund

Löpträning är bra och roligt för såväl människa som hund. Här lär du dig hur du går tillväga för att göra din hund till din bästa löparkompis.

Hund och insekt.

Insektsbett på hund

Insekter som bits eller sticks finns det många av. Huden runt bettet kan rodna och klia lite, men annars är insektsbett oftast ofarliga.

6 tips på hundaktivering

Aktivering gör våra hundar gladare och välmående. Här ger vi dig 6 tips på lättare aktivering där hunden får tänka ut hur den skall få sin belöning.

Hund sitter i bilen.

Lämna aldrig hunden i bilen en varm dag

Värmande solen kan göra bilar till dödsfällor för hund. Temperaturen i en stillastående bil kan snabbt bli outhärdlig för hunden och hunden kan drabbas av värmeslag. 

Hund vilar på en kudde.

Bra att ha när du får hem din hund

Vad behöver jag ha hemma när jag får hem min hund? Det finns hur mycket utrustning och tillbehör som helst att köpa till sin hund. Här får du tips om det allra viktigaste att ha på plats när du får hem din valp eller...

1 / 15