Hundartiklar

Insektsbett på hund
9.7.2017 Insekter som bits eller sticks finns det många av. Huden runt bettet kan rodna och klia lite, men annars är insektsbett oftast ofarliga.
Lämna aldrig hunden i bilen en varm dag
30.5.2017 Det förekommer ganska ofta att hundägare lämnar sin hund i bilen en varm och solig sommardag. Fönstret kanske öppnas några centimeter så att hunden ska få luft. När man sedan kommer tillbaka ligger hunden medvetslös i...
Vattensvans på hund
27.5.2017 Vattensvans drabbar hundar som blivit kalla när de badat eller varit ute länge i regn. Oftast är det vattenälskande raser som retrievers och spaniels som drabbas.
Skydda din hund från fästingar
2.5.2017 Fästingar är en plåga från vår till höst. Genom att känna på din hund och använda receptfria fästingmedel som finns på apoteket, minimerar du risken för att din hund ska drabbas av fästingburna sjukdomar.
Ersättning av kejsarsnitt
2.5.2017 Det bästa alternativet för både tiken och valparna är en naturlig förlossning. Men ibland går inte allt som det ska och ett kejsarsnitt kan behövas. Kejsarsnitt är dock inte att rekommendera utan en tydlig veterinärme...
Skador och sjukdomar i hundens mun
24.4.2017 Här beskriver vi de vanligaste tandsjukdomar och -problem samt vad du som hundägare kan göra för att förebygga dem. 
Behandling av tandlossningssjukdom
21.4.2017 Tandlossning hos hund orsakas av tandlossningssjukdomen parodontit som i sin tur orsakas av tandsten och tandköttsinflammation. Tandlossning behandlas genom att dra ut de lösa tänderna och förhindra spridningen av sju...
Rotspetsbölder hos hund
21.4.2017 Rotspetsbölder, eller rotspetsabscesser som det också heter, uppstår då tandrötterna blivit infekterade. Detta är vanligt framför allt då överkäkens kindtänder är angripna.
Tandköttsinflammation hos hund
21.4.2017 Tandköttsinflammation (gingivit) orsakas av bakteriebeläggningar i anslutning till tandköttskanten. Vid tandköttsinflammation blir tandköttet irriterat och rodnat eller kraftigt rött. Bästa sättet att undvika gingivit...
Så borstar du hundens tänder
19.4.2017 Tandsten och tandlossning kan effektivt förebyggas genom regelbunden tandborstning. Använda en liten mjuk barntandborste eller en speciell dubbelvinklad tandborste som borstar in och utsidor samtidigt.