Hundartiklar

Öppetider jul och nyår

Här hittar du öppettider för Agrias kundtjänst och skadereglering under jul och nyår. När skaderegleringen har öppet har även direktregleringstjänsten öppet.

Kom ihåg hundens reflexer!

Hösten är här och likaså mörkret, så det är dags att börja använda reflexer och lampor på kvällspromenader. Det är viktigt att ha reflex och/eller lampa både på hunden och på dig själv. Här listar vi tips på hur ni sy...

Fem sjukdomar som äldre hundar riskerar att drabbas av

Äldre hundar löper större risk att få problem med tänderna, utveckla tumörer och drabbas av kräkningar. Här är hela listan på sjukdomar som äldre hundar riskerar drabbas av. Var uppmärksam på symptom.

Läkemedel avsedda för människor kan vara skadliga för hundar

Ett vanligt ämne som kan orsaka förgiftning hos hund är värktabletter avsedda för människor. Ibuprofen och paracetamol lindrar smärta hos oss människor men hos hund kan de orsaka förgiftning eller i värsta fall dödsfa...

Hund på svag is kan vara livsfarligt

Den sköna vinterpromenaden kan snabbt förändras till en katastrof om hunden springer ut på svag is. Enligt Agrias statistik sker flest drunkningsolyckor under vinterhalvåret när isarna inte är så tjocka som man tror....

Giftigt för hunden i juletid

I december är den traditionella julmaten en självklar del av firandet. Men var försiktig med godsakerna då det finns mycket som hunden inte tål. Ett särskilt varningstecken ska höjas för mörk choklad.

Hunden slickar sig om munnen.

Se upp för ekollon och kastanjer

Ekollon och vanliga kastanjer i större mängd kan orsaka kräkningar, diarré och andra förgiftningssymtom. Det gäller att vara vaksam på höstens promenader.

Se upp för svamp som är giftig för hundar

Under hösten är det många som tar med sig hunden ut i svampskogen. Vissa hundar är till och med tränade att leta svamp. Det gäller att se upp då giftig svamp är farligt också för fyrbenta vänner.

Springa med hund

Löpträning är bra och roligt för såväl människa som hund. Här lär du dig hur du går tillväga för att göra din hund till din bästa löparkompis.

Hund och insekt.

Insektsbett på hund

Insekter som bits eller sticks finns det många av. Huden runt bettet kan rodna och klia lite, men annars är insektsbett oftast ofarliga.

1 / 15