Agria Dolda Fel


  • Ersätter veterinärvård och livförsäkring upp till 2 000 euro
  • Gäller i tre år och tre månader

För dig som uppfödare

Du som uppfödare kan köpa Agria Dolda fel -försäkringen till din valpkull. Med Agria Dolda fel -försäkring skyddar du dig mot eventuella kostnader i samband med dolt fel hos en hundvalp.

Om tiken har redan Agria Avel Veterinärvård, har hennes valpar även Agria Dolda fel -försäkring. 

Agria Dolda fel -försäkringen består av två delar: livförsäkring och veterinärvård. Försäkringsbeloppet är lika med försäljningspriset. För att Agrias Dolda Fel-försäkring ska gälla måste en valp som säljs vara besiktigad av en veterinär vid 6-12 veckors ålder.

Vad är ett dolt fel?

Med dolt fel menar vi en sjukdom eller defekt som har börjat utvecklas före besiktningen respektive leveransen, men som inte har visat symptom eller annars varit känd.

Exempel på dolda fel hos hund är vattenskalle, missbildningar av inre organ och kongenitalt diafragmabråck.

Gäller i över tre år

Agria Dolda fel -försäkring gäller till och med att valpen du sålt är tre år och tre månader gammal.

Försäkringen träder i kraft från och med 12 veckors ålder, förutsatt att valpen har besiktigats vid 11-16 veckors ålder.

Om pengarna för behandling tar slut på Agria Dolda fel -försäkringen, är det tryggt att veta att Agria fortsätter att ersätta det dolda felet på valpens egen veterinärvårdsförsäkring om den också finns i Agria. Det förutsätter att valpens försäkring är tecknad innan det dolda felet upptäcks.

Om du är uppfödare och intresserad av Agria Dolda fel -försäkringen, kontakta oss!