Kattartiklar

Behandling av tandlossning
20.4.2018 Tandlossning hos katt orsakas av tandlossningssjukdomen parodontit som i sin tur orsakas av tandsten och tandköttsinflammation. Tandlossning behandlas genom att dra ut de lösa tänderna och förhindra spridningen av sju...
Salmonella hos katt
24.2.2018 Vilka är symtomen på salmonella? Kan det smitta mellan katt och människor? Och hur behandlar man en katt som smittats med salmonella? Få svar på vanliga frågor om salmonella hos katt.
Sällskap viktigare för katter än man trott
22.2.2018 Att hundar mår dåligt av att lämnas ensamma för länge har varit allmänt känt länge. Nu visar ny forskning att socialt umgänge med ägaren är viktigare än man trott också för katter.
Aktiveringstips för lyckligare innekatt
22.2.2018 Ibland kan det vara en utmaning att bjuda katten på tillräcklig mental och fysisk stimulans. Här kommer fyra tips på hur du kan aktivera din innekatt.
Utekatt i vinterkylan
10.2.2018 Nu när kylan kommer behöver kattägarna med utekatt tänka lite extra på sin fyrfota familjemedlem. Katter som är vana vid att vistas utomhus under årets varmare månader vill oftast gå ut även när det är snö och kallt, ...
Katter drabbas ofta av urinvägssjukdomar
1.1.2018 Urinvägssjukdomar är ett av de vanligaste problemen hos både hon- och hankatter. Oftast uppstår akuta problem hos hankatter på grund av att deras urinrör är längre och trängre än hos honkatter, vilket gör att kristall...
Första hjälpen för katten
7.11.2017 Som kattägare är det bra att känna till vad man ska göra om katten skadar sig. Börja med att kontrollera att katten andas och hjärtat slår normalt. Sedan kolla om katten har några allvarliga skador eller sår som blöde...
Öronproblem hos katt
15.9.2017 Kattens öra består av ytteröra, mellanöra och inneröra. Tyvärr kan sjukdomar uppkomma i alla dessa delar. De som är lättast att upptäcka är naturligt nog de som drabbar det synliga ytterörat.
Avmaska katten
11.9.2017 Om du behöver avmaska din katt eller inte beror på kattens livsstil och vilken typ av mat katten äter.Om du är osäker på om din katt behöver avmaskas kan du be din veterinär ta prov på kattens avföring.
Farliga växter för katten
18.7.2017 Katter gillar inte bara gräs utan tuggar gärna på andra växter också om de får chansen. Men se upp - vissa växter är så giftiga för katten att den kan dö.