Kattartiklar

Första hjälpen för katten
7.11.2017 Som kattägare är det bra att känna till vad man ska göra om katten skadar sig. Börja med att kontrollera att katten andas och hjärtat slår normalt. Sedan kolla om katten har några allvarliga skador eller sår som blöde...
Öronproblem hos katt
15.9.2017 Kattens öra består av ytteröra, mellanöra och inneröra. Tyvärr kan sjukdomar uppkomma i alla dessa delar. De som är lättast att upptäcka är naturligt nog de som drabbar det synliga ytterörat.
Avmaska katten
11.9.2017 Om du behöver avmaska din katt eller inte beror på kattens livsstil och vilken typ av mat katten äter.Om du är osäker på om din katt behöver avmaskas kan du be din veterinär ta prov på kattens avföring.
Farliga växter för katten
18.7.2017 Katter gillar inte bara gräs utan tuggar gärna på andra växter också om de får chansen. Men se upp - vissa växter är så giftiga för katten att den kan dö.
Faror för din katt i sommartid
25.6.2017 På sommaren får många katter tillbringa mycket tid utomhus. Den finska naturen är relativt ofarlig för en katt men det finns ändå några saker du bör se upp för. Här berättar vi hur du tacklar en del sommarproblem.
Åksjuka hos katt
29.5.2017 Katter som måste åka bil kan ibland må dåligt. Därför är det viktigt att vänja katten vid att åka bil, helst redan som kattunge.
Rotspetsbölder hos katt
27.4.2017 Rotspetsbölder, eller rotspetsabscesser som det också heter, uppstår då tandrötterna blivit infekterade. Detta är vanligt framför allt då överkäkens kindtänder är angripna.
Kattens tandvård
23.4.2017 Sjukdomar i tänder samt tandsten är vanligt förekommande hos katter. Många kattägare har dock väldigt lite kunskap om hur kattens tänder ska skötas.
Sjukdomar i kattens mun
21.4.2017 Två av de vanligaste sjukdomarna i munhålan på en katt är tandköttsinflammation (gingivit) och tandlossningssjukdomen parodontit samt komplikationer till dessa sjukdomar.
Varför är kattens tandvård viktigt?
19.4.2017 Tandvård av katt är viktigt eftersom de flesta tandsjukdomar kan förebyggas genom regelbunden tandborstning. Det kan vara svårt att upptäcka att katten har tandproblem innan det har gått för långt så det är viktigt at...