Kattartiklar

Farliga växter för katten
18.7.2017 Katter gillar inte bara gräs utan tuggar gärna på andra växter också om de får chansen. Men se upp - vissa växter är så giftiga för katten att den kan dö.
Faror för din katt i sommartid
25.6.2017 På sommaren får många katter tillbringa mycket tid utomhus. Den finska naturen är relativt ofarlig för en katt men det finns ändå några saker du bör se upp för. Här berättar vi hur du tacklar en del sommarproblem.
Åksjuka hos katt
29.5.2017 Katter som måste åka bil kan ibland må dåligt. Därför är det viktigt att vänja katten vid att åka bil, helst redan som kattunge.
Rotspetsbölder hos katt
27.4.2017 Rotspetsbölder, eller rotspetsabscesser som det också heter, uppstår då tandrötterna blivit infekterade. Detta är vanligt framför allt då överkäkens kindtänder är angripna.
Kattens tandvård
23.4.2017 Sjukdomar i tänder samt tandsten är vanligt förekommande hos katter. Många kattägare har dock väldigt lite kunskap om hur kattens tänder ska skötas.
Sjukdomar i kattens mun
21.4.2017 Två av de vanligaste sjukdomarna i munhålan på en katt är tandköttsinflammation (gingivit) och tandlossningssjukdomen parodontit samt komplikationer till dessa sjukdomar.
Varför är kattens tandvård viktigt?
19.4.2017 Tandvård av katt är viktigt eftersom de flesta tandsjukdomar kan förebyggas genom regelbunden tandborstning. Det kan vara svårt att upptäcka att katten har tandproblem innan det har gått för långt så det är viktigt at...
Tandsten hos katt
18.4.2017 När bakterieplack förkalkas bildas en hård tandbeläggning som kallas tandsten. Tendensen till förkalkning varierar mellan olika raser, men också mellan individer.  Regelbunden tandborstning är bästa sättet att un...
Påskpynt kan vara farligt för katten
11.4.2017 Nu runt påsk pyntar vi våra hem med blommor och andra småsaker. Tänk på att vissa saker kan vara farligt för katten. Du behöver inte avstå från ditt påskpyntande men var lite extra försiktig så inte katten råkar ut fö...
Utfodra din katt på bästa sätt
10.2.2017 Det var inte länge sedan katter livnärde sig på enbart möss och småfåglar. Idag finns ett enormt utbud av kattfoder. Trots att fodertillverkarna utlovar guld och gröna skogar kan det vara svårt att veta hur du på bäst...