Kattartiklar

Om katten börjar flåsa mycket, kan det vara tecken på värmeslag

Även katter kan drabbas av värmeslag

Sommaren med sol och värme är här, men med stigande temperaturer kan katter drabbas av värmeslag. Se upp för symtom som att katten flåsar eller att den blir orolig och vinglig. Svalka och kyla är det som katten behöve...

Katt bland julpynt.

Julens faror för katten

En del av våra jultraditioner är inte helt ofarliga för katten eftersom det finns många saker som din katt kan råka ut för nu i jultider. Risken för brännskador, skärsår, förgiftning eller att katten sväljer något olä...

Se upp för vissa julblommor om du har katt.

Se upp för giftiga julblommor

Har du en katt som gillar att smaka på blommor och blad bör du vara lite försiktig med vilken storts växter du har hemma. Men man behöver inte undvika blommor för det – ofta räcker det med att ställa giftiga växter på...

Kattunge bland julpynt.

Se upp för levande ljus

Nu under den mörka tiden av året tänds många levande ljus. Men var vaksam om du har en katt eftersom nyfikna katter och levande ljus kan vara en farlig kombination.

Se till att utekatten syns i mörkret

Om du har din katt som utekatt och bor i närheten av en trafikerad väg är det viktigt att du ser till att den syns i mörkret. Ett halsband med reflexer eller lampor kan förhindra många olyckor. 

Katt och vattenskål.

Se till att katten dricker vatten

Nu på sommaren är det extraviktigt att katten får i sig tillräckligt med vatten. Vi ger några tips på hur du kan uppmuntra katten att dricka vatten.

Katten tvättar sig.

Därför slickar katten pälsen

Katter anses vara de mest renliga av alla djur eftersom de tillbringar så mycken tid med att slicka och putsa sina pälsar. Det finns många syften och fördelar med att kattesn slickar pälsen.

Katten tittar snett.

Varför gör katten så?

Katter kommunicerar på flera olika sätt och ibland kan det vara svårt att förstå varför katten gör som den gör. Läs här om katters olika reaktioner.

Klösträd är bra för att klösa och klättra på.

Bra att ha hemma när du köper katt

Vad behöver jag ha hemma när jag skaffar katt? Här får du tips på tillbehör och utrustning som är bra att ha när du får hem din katt eller kattunge.

Så använder katten sina klor

Anledningarna till att en katt klöser är flera. Även om katten klöser mycket, kan kattens klor behöva klippas, annars kan de bli för långa och växa in i trampdynan. 

1 / 12