Kattartiklar

Se till att katten dricker vatten
31.7.2018 Nu på sommaren är det extraviktigt att katten får i sig tillräckligt med vatten. Vi ger några tips på hur du kan uppmuntra katten att dricka vatten.
Därför slickar katten pälsen
23.7.2018 Katter anses vara de mest renliga av alla djur eftersom de tillbringar så mycken tid med att slicka och putsa sina pälsar. Det finns många syften och fördelar med att kattesn slickar pälsen.
Varför gör katten så?
22.7.2018 Katter kommunicerar på flera olika sätt och ibland kan det vara svårt att förstå varför katten gör som den gör. Läs här om katters olika reaktioner.
Bra att ha hemma när du köper katt
18.7.2018 Vad behöver jag ha hemma när jag skaffar katt? Här får du tips på tillbehör och utrustning som är bra att ha när du får hem din katt eller kattunge.
Så använder katten sina klor
30.6.2018 Anledningarna till att en katt klöser är flera. Även om katten klöser mycket, kan kattens klor behöva klippas, annars kan de bli för långa och växa in i trampdynan. 
Behandling av tandlossning
20.4.2018 Tandlossning hos katt orsakas av tandlossningssjukdomen parodontit som i sin tur orsakas av tandsten och tandköttsinflammation. Tandlossning behandlas genom att dra ut de lösa tänderna och förhindra spridningen av sju...
Salmonella hos katt
24.2.2018 Vilka är symtomen på salmonella? Kan det smitta mellan katt och människor? Och hur behandlar man en katt som smittats med salmonella? Få svar på vanliga frågor om salmonella hos katt.
Sällskap viktigare för katter än man trott
22.2.2018 Att hundar mår dåligt av att lämnas ensamma för länge har varit allmänt känt länge. Nu visar ny forskning att socialt umgänge med ägaren är viktigare än man trott också för katter.
Aktiveringstips för lyckligare innekatt
22.2.2018 Ibland kan det vara en utmaning att bjuda katten på tillräcklig mental och fysisk stimulans. Här kommer fyra tips på hur du kan aktivera din innekatt.
Utekatt i vinterkylan
10.2.2018 Nu när kylan kommer behöver kattägarna med utekatt tänka lite extra på sin fyrfota familjemedlem. Katter som är vana vid att vistas utomhus under årets varmare månader vill oftast gå ut även när det är snö och kallt, ...