Om katt

Därför slickar katten pälsen
23.7.2018 Katter anses vara de mest renliga av alla djur eftersom de tillbringar så mycken tid med att slicka och putsa sina pälsar. Det finns många syften och fördelar med att kattesn slickar pälsen.
Varför gör katten så?
22.7.2018 Katter kommunicerar på flera olika sätt och ibland kan det vara svårt att förstå varför katten gör som den gör. Läs här om katters olika reaktioner.
Så använder katten sina klor
30.6.2018 Anledningarna till att en katt klöser är flera. Även om katten klöser mycket, kan kattens klor behöva klippas, annars kan de bli för långa och växa in i trampdynan. 
Sällskap viktigare för katter än man trott
22.2.2018 Att hundar mår dåligt av att lämnas ensamma för länge har varit allmänt känt länge. Nu visar ny forskning att socialt umgänge med ägaren är viktigare än man trott också för katter.
Tänk på katten på nyårsafton
30.12.2016 Att många hundar är rädda för fyrverkerier är ingen nyhet, men även katter kan bli skrämda av smällarna. Här är några tips inför nyårsafton för dig som är kattägare.
Katthalsband
13.10.2016 Har din katt ett halsband? Var då noga med att det är ett halsband med resår så att katten inte kan fastna, och glöm inte att regelbundet kontrollera att det fungerar som det ska.
Viktigt att ID-märka katter
4.10.2016 Långt ifrån alla katter har idag en ID-märkning. Genom att id-märka din katt kan den lätt identifieras och återförenas med dig om den skulle försvinna eller skadas. Välj mellan örontatuering eller ID-märkning med chip...
Agria i samarbete med Persialaiskissat ry
28.7.2016 Agria Eläinvakuutus samarbetar nu med Persialaiskissat ry. Som medlem får du rabatt på din kattförsäkring hos Agria.
Kattens bettförhållanden
17.2.2016 Det är viktigt att känna till kattens normala bettförhållande för att kunna bedöma avvikelser. I princip har de flesta raser saxbett i fronten, det vill säga framtänderna i överkäken går utanför underkäkens.
Lär dig läsa av en oberäknelig katt
1.2.2016 Det är alltid mysigt att klappa en katt som kurar i knäet. Men det är mindre trevligt om den plötsligt biter till. Lär du dig att läsa kattens signaler undviker du att situationen uppstår. Katter är ju ärliga djur.