Om katt

Katt kramar sin ägare

Så gör katten sin ägare lyckligare

Många undersökningar har bevisat att katter främjar sin ägares välmående på olika sätt. Enligt en undersökning som Agria Eläinvakuutus har gjort, ger katten sin ägare lycka, kan hjälpa igenom svåra situationer, är bra...

Katten tvättar sig.

Därför slickar katten pälsen

Katter anses vara de mest renliga av alla djur eftersom de tillbringar så mycken tid med att slicka och putsa sina pälsar. Det finns många syften och fördelar med att kattesn slickar pälsen.

Katten tittar snett.

Varför gör katten så?

Katter kommunicerar på flera olika sätt och ibland kan det vara svårt att förstå varför katten gör som den gör. Läs här om katters olika reaktioner.

Så använder katten sina klor

Anledningarna till att en katt klöser är flera. Även om katten klöser mycket, kan kattens klor behöva klippas, annars kan de bli för långa och växa in i trampdynan. 

Sällskap viktigare för katter än man trott

Att hundar mår dåligt av att lämnas ensamma för länge har varit allmänt känt länge. Nu visar ny forskning att socialt umgänge med ägaren är viktigare än man trott också för katter.

Tänk på katten på nyårsafton

Att många hundar är rädda för fyrverkerier är ingen nyhet, men även katter kan bli skrämda av smällarna. Här är några tips inför nyårsafton för dig som är kattägare.

Katthalsband

Har din katt ett halsband? Var då noga med att det är ett halsband med resår så att katten inte kan fastna, och glöm inte att regelbundet kontrollera att det fungerar som det ska.

Viktigt att ID-märka katter

Långt ifrån alla katter har idag en ID-märkning. Genom att id-märka din katt kan den lätt identifieras och återförenas med dig om den skulle försvinna eller skadas. Välj mellan örontatuering eller ID-märkning med chip...

Kattens bettförhållanden

Det är viktigt att känna till kattens normala bettförhållande för att kunna bedöma avvikelser. I princip har de flesta raser saxbett i fronten, det vill säga framtänderna i överkäken går utanför underkäkens.

Lär dig läsa av en oberäknelig katt

Det är alltid mysigt att klappa en katt som kurar i knäet. Men det är mindre trevligt om den plötsligt biter till. Lär du dig att läsa kattens signaler undviker du att situationen uppstår. Katter är ju ärliga djur.

1 / 4