Sjukdomar och skador

Julens faror för katten
10.12.2018 En del av våra jultraditioner är inte helt ofarliga för katten eftersom det finns många saker som din katt kan råka ut för nu i jultider. Risken för brännskador, skärsår, förgiftning eller att katten sväljer något olä...
Se upp för levande ljus
2.12.2018 Nu under den mörka tiden av året tänds många levande ljus. Men var vaksam om du har en katt eftersom nyfikna katter och levande ljus kan vara en farlig kombination.
Bra att ha hemma när du köper katt
18.7.2018 Vad behöver jag ha hemma när jag skaffar katt? Här får du tips på tillbehör och utrustning som är bra att ha när du får hem din katt eller kattunge.
Behandling av tandlossning
20.4.2018 Tandlossning hos katt orsakas av tandlossningssjukdomen parodontit som i sin tur orsakas av tandsten och tandköttsinflammation. Tandlossning behandlas genom att dra ut de lösa tänderna och förhindra spridningen av sju...
Salmonella hos katt
24.2.2018 Vilka är symtomen på salmonella? Kan det smitta mellan katt och människor? Och hur behandlar man en katt som smittats med salmonella? Få svar på vanliga frågor om salmonella hos katt.
Katter drabbas ofta av urinvägssjukdomar
1.1.2018 Urinvägssjukdomar är ett av de vanligaste problemen hos både hon- och hankatter. Oftast uppstår akuta problem hos hankatter på grund av att deras urinrör är längre och trängre än hos honkatter, vilket gör att kristall...
Första hjälpen för katten
7.11.2017 Som kattägare är det bra att känna till vad man ska göra om katten skadar sig. Börja med att kontrollera att katten andas och hjärtat slår normalt. Sedan kolla om katten har några allvarliga skador eller sår som blöde...
Öronproblem hos katt
15.9.2017 Kattens öra består av ytteröra, mellanöra och inneröra. Tyvärr kan sjukdomar uppkomma i alla dessa delar. De som är lättast att upptäcka är naturligt nog de som drabbar det synliga ytterörat.
Farliga växter för katten
18.7.2017 Katter gillar inte bara gräs utan tuggar gärna på andra växter också om de får chansen. Men se upp - vissa växter är så giftiga för katten att den kan dö.
Rotspetsbölder hos katt
27.4.2017 Rotspetsbölder, eller rotspetsabscesser som det också heter, uppstår då tandrötterna blivit infekterade. Detta är vanligt framför allt då överkäkens kindtänder är angripna.