Skötsel och vård

Se upp för vissa julblommor om du har katt.

Se upp för giftiga julblommor

Fina julblommor skapar en mysig stämning hemma, men tyvärr är vissa av de juliga blommor och växter giftiga för katt. Har du en katt som gillar att smaka på blommor och blad bör du vara lite försiktig med vilken stort...

Se till att utekatten syns i mörkret

Om du har din katt som utekatt och bor i närheten av en trafikerad väg är det viktigt att du ser till att den syns i mörkret. Ett halsband med reflexer eller lampor kan förhindra många olyckor. 

Katt och vattenskål.

Se till att katten dricker vatten

Nu på sommaren är det extraviktigt att katten får i sig tillräckligt med vatten. Vi ger några tips på hur du kan uppmuntra katten att dricka vatten.

Utekatt i vinterkylan

Nu när kylan kommer behöver kattägarna med utekatt tänka lite extra på sin fyrfota familjemedlem. Katter som är vana vid att vistas utomhus under årets varmare månader vill oftast gå ut även när det är snö och kallt, ...

Avmaska katten

Om du behöver avmaska din katt eller inte beror på kattens livsstil och vilken typ av mat katten äter.Om du är osäker på om din katt behöver avmaskas kan du be din veterinär ta prov på kattens avföring.

Faror för din katt i sommartid

På sommaren får många katter tillbringa mycket tid utomhus. Den finska naturen är relativt ofarlig för en katt men det finns ändå några saker du bör se upp för. Här berättar vi hur du tacklar en del sommarproblem.

Åksjuka hos katt

Katter som måste åka bil kan ibland må dåligt. Därför är det viktigt att vänja katten vid att åka bil, helst redan som kattunge.

Kattens tandvård

Sjukdomar i tänder samt tandsten är vanligt förekommande hos katter. Många kattägare har dock väldigt lite kunskap om hur kattens tänder ska skötas.

Varför är kattens tandvård viktigt?

Tandvård av katt är viktigt eftersom de flesta tandsjukdomar kan förebyggas genom regelbunden tandborstning. Det kan vara svårt att upptäcka att katten har tandproblem innan det har gått för långt så det är viktigt at...

Utfodra din katt på bästa sätt

Det var inte länge sedan katter livnärde sig på enbart möss och småfåglar. Idag finns ett enormt utbud av kattfoder. Trots att fodertillverkarna utlovar guld och gröna skogar kan det vara svårt att veta hur du på bäst...

1 / 4