Skötsel och vård

Se upp för giftiga julblommor
8.12.2018 Har du en katt som gillar att smaka på blommor och blad bör du vara lite försiktig med vilken storts växter du har hemma. Men man behöver inte undvika blommor för det – ofta räcker det med att ställa giftiga växter på...
Se till att katten dricker vatten
31.7.2018 Nu på sommaren är det extraviktigt att katten får i sig tillräckligt med vatten. Vi ger några tips på hur du kan uppmuntra katten att dricka vatten.
Utekatt i vinterkylan
10.2.2018 Nu när kylan kommer behöver kattägarna med utekatt tänka lite extra på sin fyrfota familjemedlem. Katter som är vana vid att vistas utomhus under årets varmare månader vill oftast gå ut även när det är snö och kallt, ...
Avmaska katten
11.9.2017 Om du behöver avmaska din katt eller inte beror på kattens livsstil och vilken typ av mat katten äter.Om du är osäker på om din katt behöver avmaskas kan du be din veterinär ta prov på kattens avföring.
Faror för din katt i sommartid
25.6.2017 På sommaren får många katter tillbringa mycket tid utomhus. Den finska naturen är relativt ofarlig för en katt men det finns ändå några saker du bör se upp för. Här berättar vi hur du tacklar en del sommarproblem.
Åksjuka hos katt
29.5.2017 Katter som måste åka bil kan ibland må dåligt. Därför är det viktigt att vänja katten vid att åka bil, helst redan som kattunge.
Kattens tandvård
23.4.2017 Sjukdomar i tänder samt tandsten är vanligt förekommande hos katter. Många kattägare har dock väldigt lite kunskap om hur kattens tänder ska skötas.
Varför är kattens tandvård viktigt?
19.4.2017 Tandvård av katt är viktigt eftersom de flesta tandsjukdomar kan förebyggas genom regelbunden tandborstning. Det kan vara svårt att upptäcka att katten har tandproblem innan det har gått för långt så det är viktigt at...
Utfodra din katt på bästa sätt
10.2.2017 Det var inte länge sedan katter livnärde sig på enbart möss och småfåglar. Idag finns ett enormt utbud av kattfoder. Trots att fodertillverkarna utlovar guld och gröna skogar kan det vara svårt att veta hur du på bäst...
Så skapar du en trivsam hemmiljö för katten
3.2.2017 Det är mycket man kan göra i kattens hemmiljö för att undvika olika beteendeproblem. Här kan du läsa om vad du ska tänka på när det gäller aktivering, mat- och dryckesvanor och sovplats.