Agria Dolda Felförsäkring
  • Ersätter veterinärvård och livförsäkring upp till 2 000 euro
  • Gäller i tre år och tre månader

För dig som uppfödare

Du som uppfödare kan köpa dolda fel-försäkringen till din kattungekull om du inte redan har tecknat Agria Avel. När honan har Agria Avel omfattas hennes kattungar redan av dolda fel-försäkring. Med vår dolda fel-försäkring skyddar du dig mot eventuella kostnader i samband med dolt fel hos en kattunge.

Med dolt fel menar vi en sjukdom eller defekt som har börjat utvecklas före besiktningen respektive leveransen, men som inte har visat symptom eller annars varit känd. Exempel på dolda fel hos katt är missbildningar av inre organ eller medfödd dövhet.

Dolda fel-försäkringen består av två delar; livförsäkring och veterinärvård. Försäkringsbeloppet är lika med försäljningspriset. För att Agrias dolda fel-försäkring ska gälla måste en kattunge som säljs vara besiktigad av en veterinär vid 11-16 veckors ålder.

Gäller i drygt tre år

En dolda fel-försäkring gäller till och med att kattungen du sålt är tre år och tre månader gammal.

Försäkringen träder i kraft från och med 12 veckors ålder, förutsatt att kattungen har besiktigats vid 11-16 veckors ålder.

Om pengarna för behandling tar slut på dolda fel-försäkringen, är det tryggt att veta att Agria fortsätter att ersätta det dolda felet på kattungens egen veterinärvårdsförsäkring om den också finns i Agria. Det förutsätter att kattungens försäkring är tecknad innan det dolda felet upptäcks.

Uppfödare - om du är intresserad av dolda fel -försäkringen, kontakta ditt närmaste ombud