Valp

Kvarsittande mjölktänder

När valpen byter tänder händer det ibland att en eller flera mjöltänder sitter kvar. Det kan orsaka bettfel, så håll koll på valpens tänder.

Hämta hem valpen

Att ta hem valpen är en härlig stund, som den nyblivna hundägaren har lägtat till ett bra tag. Här ger vi tips på hur du kan hjälpa din valp att känna sig som hemma med sin nya familj.

Träna valpen att ta spontan kontakt

Förhoppningsvis har du nu en valp som nyfiket följer dig och tittar på dig ofta eftersom du leker med din valp. Nu är det dags att bygga vidare på detta och det kan du göra på flera sätt.

Tips till dig som ska köpa hund

Funderar du på att köpa hund? Det är mycket att tänka på och förbereda när man bestämt sig för att skaffa hund. Här ger vi dig samlad information om hundförsäkring och annat som du kan tänkas behöva.

Tips på lekar med din valp

Att leka med sin valp är bland det bästa du kan göra - vinsterna är många. Du bygger upp kontakten, relationen, samarbetet, kommunikationen och lär samtidigt valpen aktivitet, passivitet och regler. Här får du massor ...

Gå fot

VALPSKOLA DEL 8. Att en hund ska gå "fot" är inte samma sak som att den ska gå lugnt och fint under en promenad. Att gå "fot" är lydnad, alltså något vi måste lära våra hundar och det tar tid och kräver en hel del trä...

Kontaktövningar

VALPSKOLA DEL 6. Kontaktövningar är bland de viktigaste övningar man ska göra med sin valp. Det är så otroligt viktigt med en fin och bra kontakt med sin hund och ju tidigare man börjar med detta, desto lättare är det. 

Sitt och ligg

VALPSKOLA DEL 7. Många nya hundägare tror att valpar kan mycket utan att man behöver lära dom något, exempelvis sitta på kommando. Faktum är att allt man vill att en valp ska kunna måste man lära den, valpen kan ingen...

Aktivering

VALPSKOLA DEL 9. Aktivering av valpen är viktigt för att bygga upp en fin relation med din valp. Aktivering handlar inte endast om att hunden behöver röra på sig och motion, utan aktivering handlar mer om hjärngymnastik.

Motion

VALPSKOLA DEL 10. Alla hundar behöver motion - oavsett storlek på hund eller ras. Motion är en viktig ingrediens för en hunds muskler, skelett och leder samt välmående. En valp behöver inte motioneras, men det är bra ...

1 / 3