Valp

Kvarsittande mjölktänder

När valpen byter tänder händer det ibland att en eller flera mjöltänder sitter kvar. Det kan orsaka bettfel, så håll koll på valpens tänder.

Hämta hem valpen

Att ta hem valpen är en härlig stund, som den nyblivna hundägaren har lägtat till ett bra tag. Här ger vi tips på hur du kan hjälpa din valp att känna sig som hemma med sin nya familj.

Träna valpen att ta spontan kontakt

Förhoppningsvis har du nu en valp som nyfiket följer dig och tittar på dig ofta eftersom du leker med din valp. Nu är det dags att bygga vidare på detta och det kan du göra på flera sätt.

Tips till dig som ska köpa hund

Funderar du på att köpa hund? Det är mycket att tänka på och förbereda när man bestämt sig för att skaffa hund. Här ger vi dig samlad information om hundförsäkring och annat som du kan tänkas behöva.

Tips på lekar med din valp

Att leka med sin valp är bland det bästa du kan göra - vinsterna är många. Du bygger upp kontakten, relationen, samarbetet, kommunikationen och lär samtidigt valpen aktivitet, passivitet och regler. Här får du massor ...

Vänj hunden vid att borsta tänderna

Det är inte svårt att förebygga tandsjukdomar hos våra djur. För att undvika tandsten och tandlossning är noggrann regelbunden rengöring av tänderna mycket viktigt och för att kunna borsta tänderna på din hund måste d...

Valpens säkerhet

Valpar kan snabbt skada sig i trafiken eller hemma. Här följer lite tips på hur du undviker de vanligaste sjukdomarna och skadorna för valpar.

Lär din valp att hälsa fint

Hundar hälsar på varandra genom att slicka varandra i mungipan. Det är anledningen till att valpar och otränade hundar glatt hoppar upp på oss. Därför behöver vi lära våra valpar att hälsa fint - på människors vis.

Köpa valp? Tips och råd

Går du i valpköpartankar? Här kan du läsa mer om hundraser, hundförsäkring och annat som är viktigt att tänka på innan du köper din valp.

Köpa en till hund

Många hundägare funderar på att skaffa ytterligare en hund. Men går det? Ja, det går. Här ger vi dig dock vissa saker att tänka på som underlättar introduktionen av den nya flockmedlemen samt tipsar om några frågor so...

1 / 2